Skip to main content

Імплантація зубів. Все, що потрібно знати

В наш час імплантація зубів вважається найкращою методикою, що забезпечує відновлення втрачених сегментів ряду зубів. Рано чи пізно зуби доводиться видаляти кожній дорослій людині. Але відсутність одиниць в ряду тягне за собою дискомфорт і може навіть призводити до проблем зі здоров’ям. Тому втрачені зуби рекомендується відтворювати за допомогою спеціальних лікувальних конструкцій.

Імплантація зубів з подальшим протезуванням якісно, ​​естетично та довготривало позбавляє пацієнтів від проблем, що настають за екстракцією зубних одиниць. У народі зміцнилася думка, що, якщо в роті не видно відсутність зуба, можна не звертати на дефект уваги. Однак реставрації потребують як передні, так і жувальні сегменти, і справа тут не тільки в естетиці посмішки.

Кожен зуб виконує певні функції. На жувальні сегменти лягають основні навантаження, пов’язані з подрібненням їжі. Якщо хоча б однієї жувальної одиниці не стане, погіршиться ефективність пережовування їжі. У шлунок стануть регулярно потрапляти погано подрібнені шматочки їжі, від чого можуть початися збої в роботі шлунково-кишкового тракту.

 Принцип процедури

Імплантація зубів у Сумах орієнтована на відтворення втрачених одиниць зубного ряду цілком. Імплант являє собою спеціальну гвинтоподібну конструкцію. Він розміщується в щелепі в тому місці, де знаходилася коренева система нині відсутнього зуба. Імплантат виступає в ролі зубного кореня та опори для протеза. Штучний корінь зуба в поєднанні із зафіксованою на ньому штучною коронкою утворює цілісну імітацію натурального сегмента зубного ряду. Поєднує два складових елементи штучного зуба перехідник, який називається абатментом.

І функціональні, і естетичні параметри конструкцій, які стали результатом імплантації зубів, краще властивостей живих зубних одиниць. Штучним зубам не зашкоджують мікроби та сильні навантаження. Традиційні зубні імплантати складаються з титану – міцного, біосумісного та гіпоалергенного матеріалу. Ортопедичні конструкції можуть включати в себе кілька різних матеріалів у залежності від призначення протезів. Імплантація зубів у Харкові передбачає незнімне протезування естетичними протезами, основним матеріалом яких є кераміка. Із знімних систем на імпланти можуть бути встановлені нейлонові, акрилові та бюгельні.

 Переваги дентальної імплантації

Імплантація в сучасному розумінні в стоматології стала застосовуватися в середини XX століття. Перші експерименти лікарів в області імплантації зубів мали огріхи та викликали настороженість. Але цей напрям був перспективним і активно розвивався.

 Відгуки про імплантацію зубів свідчать про такі переваги процедури:

Природний вигляд штучних зубів. На зубні імпланти є можливість встановити найбільш естетичні з усіх ортопедичних систем – безметалеві порцелянові коронки. Це дозволяє надати новим «мешканцям» зубного ряду красу та натуральність. Виготовляються ортопедичні конструкції на замовлення в спеціальній лабораторії на новому високотехнологічному обладнанні. Кожен такий протез унікальний. Його виконують дуже точно, дотримуючись необхідних анатомічних властивостей, розміру та відтінків. Навіть функціонуючи в зоні посмішки, штучні зуби з кераміки на імплантатах себе не видають.

Запобігання атрофічних процесів в щелепі. Імплантація зубів дозволяє розподіляти жувальні навантаження з протеза на штучний корінь, а потім – на кістку навколо імплантату. В умовах постійного використання кісткова тканина зміцнюється та зберігає необхідний обсяг. При протезуванні з опорою на натуральні зуби тиск з ортопедичної конструкції розподіляється на зубні тканини опорних сегментів. В області відсутнього зуба тканин щелепи воно не досягає. Тоді кістка потроху атрофується, що в майбутньому може призвести до дискомфорта та технічних труднощах в тому випадку, якщо пацієнт захоче поставити імпланти.

Збереження красивого виду ясен. Зі зникненням натурального зуба зникає опора для пародонтальної тканини в зоні дефекту, і вона втрачає природні контури. Проблему з тканиною пародонту ортопедичні конструкції не вирішують. А при використанні методики імплантації можна застосувати формувач ясен. Він тимчасово закріплюється на імпланти перед протезуванням і допомагає сформувати необхідний ясенний контур, надаючи м’якої тканині охайності.

Відсутність гастрономічних обмежень. Імплантація зубів забезпечує максимальну функціональність штучних сегментів ряду. З протезами, зафіксованими на опорних зубах, пацієнтам може бути некомфортно жувати тверду їжу. Фіксація протеза на імпланти звільняє від подібних незручностей.

Зубозбереження. Для встановлення ортопедичних конструкцій на опорні зуби, ці сегменти обточують і нерідко депульпіруют, щоб протез красиво виглядав і довше прослугував. Втрата здорової тканини негативно впливає на зубні одиниці. Імплантація зберігає потенційно опорні зуби та продовжує їм життя.

Довговічність. В рамках імплантації лікувальні конструкції впроваджуються в щелепу пацієнта назавжди. Гарантію на імпланти виробники дають довічну. Час від часу необхідно буде міняти зношені протези, але не імпланти.

Легкість догляду. Імпланти та протези особливої ​​уваги не вимагають. Регулярної професійної гігієні раз на 3-4 місяці та огляду лікаря-стоматолога їм цілком вистачає.

Натуральність. Після імплантації зубів пацієнти не відчувають незвичайних відчуттів ні в стані спокою, ні при використанні нових сегментів зубного ряду.

Швидкість лікування. Імплантація зубів існує в двох варіантах – класичному і швидкісному. У першому випадку на реставрацію йде кілька місяців. А в другому випадку вдається поставити нові зуби всього за кілька днів, та іноді й за один похід до стоматолога. Методика, яка називається «базальна імплантація», дозволяє встановити імпланти одразу після екстракції зубів і використовувати їх, не чекаючи повного приживлення. Імпланти одразу після установки в щелепу навантажуються тимчасовими коронками, і пацієнт отримує можливість жувати новими зубами.

Як відновлюють зуби та скільки це коштує?

Традиційна імплантація зубів включає комплекс процедур.

Етапи імплантації зубів виглядають таким чином:

  • Діагностика.
  • Чистка зубних відкладень і лікування стоматологічних проблем.
  • Виготовлення моделей і шаблонів для майбутньої процедури.
  • Знеболення зони установки майбутніх імплантів.
  • Розрізання ясен і підготовка кістки щелепи до впровадження титанового гвинта.
  • Вгвинчування імпланта в кістку.
  • Установка заглушки в імплантат і зашивання ясен.
  • Після приживлення штучного кореня замість заглушки встановлюється формувач.
  • Через кілька місяців його місце займає перехідник.
  • З зубів пацієнта роблять цифрові зліпки, виготовляються протези.
  • Готова ортопедична конструкція фіксується на імпланти.

Вартість всіх цих лікувальних заходів в такому місті, як Харків, не можна назвати низькою, однак на практиці фінансові вкладення в повній мірі окупаються. Якщо Вас цікавить імплантація зубів, ціни на імпланти знаходяться приблизно в межах від 10000 до 26000 гривень. Довготривалі особливо естетичні керамічні коронки коштують від 10000 гривень. Також при формуванні бюджету лікування враховується обсяг роботи лікаря, кількість і вид допоміжних процедур. Щоб дізнатися чітку суму імплантації зубів потрібно проконсультуватися у стоматолога.

Показання та протипоказання

До імплантації рекомендують звертатися в наступних ситуаціях:

  • Втрата будь-якої кількості зубів у будь-якій області щелепи. Імпланти ефективно, надійно і естетично функціонують в будь-якому відділі щелепи.
  • Кінцеві дефекти. Відсутність жувальніх зубів ускладнює процедуру звичайного протезування, так як для надійної роботи мостовидних протезів потрібна двостороння опора. Коронка, посаджена на імплант, повністю стабілізується за рахунок штучного кореня.
  • Відсутність більше трьох сегментів поспіль. В цьому випадку мостовидні протези також недостатньо надійні при фіксації на опорних зубах, але прекрасно стабілізуються за рахунок імплантатів.
  • Бажання поставити незнімний протез при показаннях до знімного протезування. Якщо опорних зубів у роті не вистачає, можна вживити імпланти та здійснити більш комфортне незнімне протезування. Після того, як здійснюється імплантація зубів, ускладнення можуть з’явитися, якщо до процедури були протипоказання. Переконатися в їх відсутності допомагає ретельна діагностика на підготовчому етапі процедури.

 

Куди записатись на імплантацію зубів в Сумах?

Ми розповіли Вам, що таке імплантація зубів. Якщо Вас зацікавила імплантація зубів, Суми – це вдале місце для здійснення лікувальних процедур. Нашим клієнтам ми пропонуємо якісні системи для імплантації та протезування. Фахівці клініки мають великий досвід і високу кваліфікацію. Ми орієнтуємося на європейські стандарти стоматологічного лікування.

Всі лікувальні процедури в нашій клініці проводяться безпечно, безболісно та з гарантією ефективності.

“Перша стоматологія,
яку мені подобається
відвідувати”

Не відкладайте
своє здоров'я
на завтра

Стоматологія ГраДент
Розташування

Кооперативна 9A
40030 Суми
Україна

Кооперативна 9A
40030 Суми
Україна

Час роботи
  • Пн – Пт

    8:00 – 18:00

  • Сб

    9:00 – 14:00

Стоматологія
Інформація
Стоматологія
Слідкуйте за нами

© Стоматологічна клініка ГраДент. Всі права захищені.

© 2024, Стоматологічна клініка ГраДент. Всі права захищені.

GraDent

Якщо у Вас виникли запитання -- напишіть мені у Viber

Powered by WpChatPlugins