Skip to main content

Захворювання зубів і симптоматика

Захворювання зубів сприяють не тільки погіршення якості життя, а й розвитку захворювань шлунково-кишкового тракту. Важливо своєчасно проводити профілактику і лікування як дорослим, так і дітям.

У стоматологічній клініці ГраДент терапевтичне лікування проводиться з використанням сучасних технологій, тому результат 100%.

Пародонтит

Основною причиною виникнення пародонтиту є наявність твердих зубних відкладень бактеріального характеру, що тягнуть за собою відшарування і запалення ясен (пародонту). Згодом, неочищений наліт ущільнюється і покриваючи зуб, травмуючи частину ясен. Прибрати його можна тільки в стоматології під час професійного чищення.

Основним симптомом захворювання є набряк ясен, кровоточивість, оголення шийки зуба. На першій стадії розвитку патології глибина кишені складає не більше 3 мм. При відсутності лікування з’являються нові симптоми:

  • Збільшення кишені;
  • Запалення і кровоточивість ясен при мінімальному впливі;
  • Рухливість зубів;
  • Розсмоктування кісткових тканин в області кореня.

Зубний камінь

Утворюється внаслідок неочищеного в домашніх умовах бактеріального нальоту (залишків їжі) Часто утворюється в важкодоступних місцях, де пацієнт не дістає щіткою самостійно. Камінь виглядає шорстким. Ціни на лікування зубів у Харкові в нашій клініці доступні, а якість гарантована.

Карієс

Спочатку проходить безсимптомно, тому його виявити може тільки лікар під час профілактичного огляду. У нашій клініці застосовується лазерна діагностика карієсу Діагнокам.

Згодом, на емалі з’являються плями, які поступово поглиблюються. Вони вражають тканини зуба, розташовані під емаллю. Якщо лікування відсутнє, то зуб може бути зруйновано повністю. Спочатку пацієнт відчуває підвищену чутливість до холодної, гарячої і солодкої їжі. Якщо нерв оголиться, то виникне гострий біль.

Пульпіт

Це захворювання, що виникає, якщо своєчасно не проводити лікування карієсу. При пульпіті людина відчуває гострий біль, яка може посилюватися під час їжі або в нічний час.

Якщо в запалених тканинах є гнійний процес, біль може стихати при вживанні холодного, а при вживанні гарячого – навпаки посилюватися. Можливе підвищення температури тіла, озноб.

У важкій формі захворювання пацієнт не може виявити місце локалізації болю, так як вона відчувається по всій щелепі. Ми проводимо повну цифрову діагностику. Лікування пульпіту в нашому центрі проходить виключно зі збільшенням, із застосуванням операційного мікроскопа Carl Zeiss, Leica. Лікування зубів під мікроскопом – найсучасніший метод для точного впливу, тому ми гарантуємо, що всі пошкоджені тканини будуть видалені.

Періодонтит

Це запальний процес, що проходить на корені зуба. Причиною проблеми може бути карієс, травма, пульпіт, погана гігієна порожнини рота. Симптоми: пацієнт відчуває, що зуб йому заважає. З’являється біль ниючого характеру, інтенсивність якої швидко зростає.

Підвищується температура, біль може віддавати у вухо, скроні, очі. Можливо запалення лімфатичних вузлів. Під час їжі біль може посилюватися.

Чим загрожує не лікування зубів? Це призведе до того, що зуб доведеться видалити, а лікування буде тривалим і дорогим. Вартість лікування зубів визначається індивідуально в залежності від клінічної картини.

Лікування зубів у Сумах: ціни та методи

Досвідчений стоматолог знає, як максимально ефективно та без ускладнень вилікувати хворий зуб. Саме такі лікарі працюють у нашій стоматологічній клініці.

Залежно від виду проблеми та стадії розвитку захворювання лікар підбере максимально щадячий і ефективний план лікування. Ми проводимо лікування зубів дітям із застосуванням наркозу, тому до нас можна звернутися з малюками будь-якого віку. Лікування молочних зубів – це важливий етап становлення правильної та здорової посмішки.

Методи лікування зубів мають багато варіантів, основні з яких:

  • Професійна гігієна. Це процедура, яку повинен проходити кожен пацієнт мінімум 2 рази на рік. Вона дозволяє усунути зубний камінь, наліт. Зробити це можна різними методами: лазер, ультразвук, апарат Air Flow. В результаті поверхня зубів очищається, емаль стає більш біла. Тривалість процедури становить близько 1 години. При необхідності проводиться знеболення.
  • Пломбування – популярний метод лікувальної терапії. Сучасні матеріали дозволяють відновлювати естетичний зовнішній вигляд зуба та жувальну функцію при пошкодженні карієсом.
  • Протезування – ефективний метод лікування при серйозних патологіях, втрати одного або декількох зубів. Різноманітність зубних конструкцій дозволяє підібрати оптимальний варіант для кожного клінічного випадку. Найбільш популярні коронки та вініри.

Ціни на лікування зубів можна дізнатися в телефонному режимі, а краще записатися на консультацію та уточнити деталі під час візиту.

Переваги лікування в нашому центрі:

  • Безболісність;
  • Допомога в найскладніших ситуаціях;
  • Використання в роботі інноваційних технологій;
  • Застосування безпечних матеріалів;
  • Можливість провести лікування із застосуванням наркозу;
  • Індивідуальний підхід до вирішення кожної проблеми;
  • Ефективний результат роботи;;
  • Досвідчені фахівці.

Якщо ви ще думаєте – де лікувати зуби, то ми запрошуємо вас в нашу клініку, де досвідчені фахівці нададуть допомогу на високому рівні!

Профілактика лікування зубів:

  • Відмова від шкідливих звичок. Куріння призводить до звуження судин слизової оболонки. В результаті погіршується кровообіг, відбувається дефіцит поживних речовин;
  • Збалансоване харчування. Нестача вітамінів, мінералів і мікроелементів викликає підвищений ризик виникнення захворювань зубів і ясен. Особливо це актуально, якщо в раціоні переважає борошняна, солодка і жирна їжа;
  • Правильна гігієна. Щітка повинна бути досить м’якою, а зубна паста відповідати стану ясен і зубів. Це питання краще обговорити з лікарем, зараз існує багато спеціальних гігієнічних і профілактичних засобів догляду за ротовою порожниною. Рекомендується використовувати зубну нитку і міжзубні йоржики після прийому їжі;
  • Використання ополіскувача. Він проникає в простір між зубами, видаляючи залишки їжі. Засіб виявляє антисептичну дію і зберігає правильний рівень кислотності.

Як відбувається лікування зубів?

В стоматології Градент лікар спочатку проводить огляд ротової порожнини та діагностику, виявляє всі наявні проблеми. Далі в залежності від ситуації пропонує план ефективного лікування. Лікування зубів, ціни на яке у нас доступні, проводиться безболісно.

Ми не рекомендуємо лікування зубів народними засобами і лікування в домашніх умовах, так як це може призвести до погіршення ситуації. Не знаючи причину проблеми, не варто займатися самолікуванням.

“Перша стоматологія,
яку мені подобається
відвідувати”

Не відкладайте
своє здоров'я
на завтра

Стоматологія ГраДент
Розташування

Кооперативна 9A
40030 Суми
Україна

Кооперативна 9A
40030 Суми
Україна

Час роботи
  • Пн – Пт

    8:00 – 18:00

  • Сб

    9:00 – 14:00

Стоматологія
Інформація
Стоматологія
Слідкуйте за нами

© Стоматологічна клініка ГраДент. Всі права захищені.

© 2024, Стоматологічна клініка ГраДент. Всі права захищені.

GraDent

Якщо у Вас виникли запитання -- напишіть мені у Viber

Powered by WpChatPlugins